V poradí tretie leto po sebe sa podarilo trénerke Petre Sukubovej v spolupráci s klubom Young Angels Academy pripraviť prázdninový športový tábor zameraný na basketbal. Basketbalový KEmp bol realizovaný dennou formou, pričom počas dvoch turnusov (5. – 9. 7. 2021 a 12. – 16. 7. 2021) sa jeho domovským stánkom stala  Základná škola na Drábovej ulici v Košiciach. Treba uznať, že riaditeľka Annamária Kmiťová dáva športu značnú prioritu, čo dokazuje nielen vylepšená športová infraštruktúra v priestoroch školy.

Basketbalový KEmp je jednou z aktivít, ktorými basketbalová akadémia z metropoly východu už tretí rok po sebe rozširuje svoju členskú základňu. Našim hlavným cieľom je vytvoriť plnohodnotný a zmysluplný program aj počas prázdninových dní, prezentovať deťom a ich rodičom basketbal ako tímový šport, ktorý detí okrem iného učí vychádzať v kolektíve. Deti nadväzujú priateľstvá a rozvíjajú komunikačné schopnosti. Celkovo teda okrem športových zručností nadobúdajú aj tie sociálne. Našou snahou je vytiahnuť deti od televíznej obrazovky a z online priestoru. Dieťa, ktoré obmedzuje svoj rozvoj len na tento druh výplne voľného času stráca interakciu so skutočným prostredím.

Aj počas tohto ročníka sme dokázali zaplniť čas a celkovo po každej stránke rozvíjať 71 detí, ktoré naša aktivita zaujala. Podobne ako počas predošlých ročníkov, tak ani v tomto sme nemali núdzu o trénerov, asistentov, animátorov a ďalší pomocný personál, ktorým za všetko patrí obrovské uznanie a rešpekt. Za veľmi prospešnú treba označiť spoluprácu klubu so Spolkom medikov mesta Košice, ktorý počas kempu prezentoval ukážky prvej pomoci a KPR (Kardiopulmonálna resuscitácia) s možnosťou jej praktického vyskúšania na figurínach. Do "horúceho kresla" z pohľadu otázok prijali tento rok pozvanie Anka Jurčenková, Michaela Balážová, Peter Jankovič a Michal Čekovský, ktorí prezentovali bohaté (nielen) basketbalové zážitky. Aj v tomto ročníku nás podporila sieť obchodov Titi papiernictvo, ktorá nám venovala ceny pre účastníkov kempu za čo jej, samozrejme, srdečne ďakujeme.

Ak ste basketbalový KEmp v tomto roku nestihli, nevadí, naše aktivity pokračujú ďalej a už od 9. 8. 2021 pripravujeme pre nové mladé "anjelky" (narodené po 1. januári 2010) možnosť začleniť sa do klubu Young Angels Academy. Kontaktovať nás môžete kedykoľvek buď telefonicky na čísle 0907 418 544, alebo e-mailom na adrese info@youngangels.sk.

Celú fotogalériu od organizátorov nájdete: TU

Fotogalériu od Marek Findrika nájdete: TU

Autor: Radko Dvorščák

Autor fotogalérie: organizátori basket Kemp-u

 

GIVE A REPLY