Presne mesiac pred štedrým dňom sa začala písať história aj pre VI. ročník Minibasketbalovej ligy v kategórii mladšie nádeje. V nedeľu 24.11.2019 ponúkla telocvičňa na Základnej škole M. Lechkého v Košiciach priestor zažiť v nejednom prípade svoje prvé basketbalové zápolenia všetkým chlapcom a dievčatám s rokom narodenia 2010 a neskôr. Túto jedinečnú príležitosť využili tieto družstvá:
  1. ZŠ Lechkého (dievčatá) Young Angels Academy Košice
  2. ZŠ Drábova “A” (dievčatá) Young Angels Academy Košice
  3. ZŠ Drábova “B” (dievčatá) Young Angels Academy Košice
  4. ZŠ Janigová (chlapci) ABOVIA 96 Košice
  5. SNV (chlapci) BK 04 AC LB SNV
  6. ZŠ Pionierov Rožňava (dievčatá) ŽBK Rožňava
  7. ZŠ Levoča (mix) BK SO Levoča
  8. ZŠ sv. Gorazda (dievčatá) CBK Minibuseuropa Košice
  9. ZŠ Čaňa (mix) BA Čaňa
  10. ZŠ J.Švermu Michalovce „A“ (chlapci) BK Michalovce
  11. ZŠ J.Švermu Michalovce „B“ (chlapci) BK Michalovce
  12. ZŠ Ľudovíta Fullu „A“ (chlapci) ŠBK GALAXY Košice
  13. ZŠ Ľudovíta Fullu „B“ (chlapci) ŠBK GALAXY Košice
  14. ZŠ Krosnianska 2 (chlapci) ŠBK GALAXY Košice
  15. SZŠ Palackého (dievčatá) Tydam UPJŠ Košice

„Podarilo sa nám spustiť v poradí šiesty ročník Minibasketbalovej ligy, ktorá je venovaná všetkým klubom a družstvám, ktoré sa venujú najpodstatnejšej kategórii v pyramíde basketbalu a to prípravkám. Či sa nám to páči alebo nie, početnosť detí hrajúcich basketbal vo vyšších vekových kategóriách už ovplyvniť nedokážeme. Ak chceme, aby tento nádherný kolektívny šport mal svoju budúcnosť musíme pracovať a svojou aktuálnou činnosťou vylepšiť postavenie tejto loptovej hry. Tá vedie iba cez zvýšenie členskej základne. Bez kvantity nemôže byť kvalita.

Kto chcel mohol vidieť, že deti túto hru milujú a dokážu sa ňou nadchnúť. Treba im len dať možnosť sa v nej rozvíjať. Na tomto prvom kole sme mali možnosť stretnúť zástupcov zo šiestich miest a desiatich klubov. Celkovo naše pozvanie využilo 15 družstiev, ktoré dohromady tvorilo 154 detí. Tie dokázali odohrať na dvoch ihriskách 24 stretnutí. V telocvični sme stretli aj okolo 22 trénerov, ktorým problematika prvých basketbalových krôčikov nie je ľahostajná. Je povzbudivé vidieť, že stále existujú tréneri, ktorí napriek celkovej športovej a spoločenskej situácii obetujú svoj čas v prospech detí a basketbalu. Treba im vysloviť jednoznačne obdiv, rešpekt a uznanie bez rozdielu klubu či mesta.

Osobitne by som chcel poďakovať hráčkam Young Angels U12 Lili Konopáskovej, Saške Cmorejovej, Hanke Janočkovej, Dominike Lánikovej a Aďke Műllerovej  za pomoc pri tomto turnaji. Cenu “You are the future” od Basketlandu získala Vilma Bosáková zo ZŠ Drábova “A”. Gratulujeme a tešíme sa na jej účasť na Basketland campe 2020”, vyjadril sa hlavný organizátor Radko Dvorščák.

Najbližší program MBL Košice (staršie nádeje 2008 a ml.):

  • Nedeľa 15.12.2019 Minibasketbalová liga Košice VI. ročník, III. kolo, ročníky narodenia 2008 a ml., Telocvičňa UPJŠ Medická 4 Košice a v prípade potreby na základe počtu prihlásených družstiev ďalšia telocvičňa

Najbližší program MBL Košice (mladšie nádeje 2010 a ml.):

  • Nedeľa 8.12.2019 Minibasketbalová liga Košice VI. ročník, II. kolo, ročníky narodenia 2010 a ml., ZŠ M. Lechkého Košice

Fotografie zo zápasov v spolupráci s Radkom Dvorščákom nájdete TU

Rozpis zápasov I. kola nájdete TU

Informácie z predchádzajúcich kôl nájdete TU

Publikované: 24.11.2019 Autor: Radko Dvorščák

GIVE A REPLY