Nedeľa 14.4.2019 patrila v Košiciach Basketbalu. Na ZŠ Mateja Lechkého sa uskutočnilo predposledné kolo v prebiehajúcom V. ročníku odvážneho projektu MBL (Minibasketbalová liga). Priestor na šport bol vyhradený pre deti s ročníkom narodenia 2009 a neskôr. Možnosť účasti na tomto určite zaujímavom a prínosnom podujatí využili zástupcovia týchto družstiev:

  1. ZŠ Drábova „A“ (dievčatá) Young Angels Academy Košice
  2. ZŠ Drábova „B“ (dievčatá) Young Angels Academy Košice
  3. Alejová „A“ (dievčatá) Young Angels Academy Košice
  4. Alejová „B“ (dievčatá) Young Angels Academy Košice
  5. SZŠ Palackého „A“ (dievčatá) Young Angels Academy Košice
  6. SZŠ Palackého „B“ (dievčatá) Young Angels Academy Košice
  7. ZŠ Janigová (dievčatá) Young Angels Academy Košice
  8. ZŠ Komenského Poprad (dievčatá) BAM Poprad
  9. ZŠ Levoča (mix) BK SO Levoča
  10. ZŠ sv. Gorazda „A“ (dievčatá) CBK Košice
  11. ZŠ sv. Gorazda „B“ (dievčatá) CBK Košice
  12. ZŠ Zlatá Rožňava (mix) Basket Rožňava
  13. ZŠ SNV (chlapci) BK 04 AC LB SNV
  14. ZŠ Čaňa „A“ (mix) BA Čaňa
  15. ZŠ Čaňa „B“ (mix) BA Čaňa
  16. ZŠ Komenského „A“ (dievčatá) ŠŠK BASKET Stará Ľubovňa
  17. ZŠ Ľudovíta Fullu „A“ (chlapci) ŠBK GALAXY Košice
  18. ZŠ Ľudovíta Fullu „B“ (chlapci) ŠBK GALAXY Košice
  19. ZŠ Ľudovíta Fullu „C“ (chlapci) ŠBK GALAXY Košice
  20. ZŠ Krosnianska 2 (chlapci) ŠBK GALAXY Košice
  21. ZŠ Fábryho 44 (chlapci) ŠBK GALAXY Košice
  22. ZŠ Dneperská (chlapci) ABOVIA 96 Košice
  23. ZŠ Dneperská (dievčatá) Tydam UPJŠ Košice

„Keď mi v priebehu týždňa začali chodiť prihlášky na toto kolo, bolo vopred jasné, že nás čaká veľká udalosť. Ako organizátorovi mi na jednej strane pribúdali vrásky, no na druhej ma pozitívny pocit zo záujmu napĺňal energiou. Pri sumarizácii účastníkov sa počet zastavil na čísle 23 družstiev, čo od vzniku MBL v roku 2014 nemá obdobu. Dať taký počet družstiev do jednej telocvične s dvomi hracími plochami, obmedzeným počtom šatní, plus zobrať na vedomie požiadavky družstiev na “príchod-odchod” a v neposlednom rade nájsť čo možno po kvalitatívnej stránke najvyrovnanejšie zápasy bolo pre nás viac než náročnou úlohou. Aj túto výzvu sme zvládli a výsledok bol pre všetkých účastníkov určite nezabudnuteľný. Dokázali sme už okrem spomenutých 23 družstiev (7 miest a 11 klubov) odohrať za 9 hodín 36 stretnutí. Celkovo nám po palubovke behalo 190 detí, čo je z historického hľadiska druhá najvyššia účasť. Vyššiu účasť 203 detí sme zaznamenali len na záverečnom kolo v Angels Aréne 14.5.2017. Ukázalo sa, že tento projekt jednoznačne basketbalové hnutie spája, veď podstata je vždy rovnaká, viesť deti k športu a vychovávať ich k láske k basketbalu. Naše dnešné spoločné rozhodnutia, úmysly a kroky, ktoré robíme výrazne ovplyvnia budúci nielen športový úspech. Snáď sa aj tento projekt raz dočká v meste reprezentatívnych a hlavne väčších priestorov, aby sa mohol rozrastať a dôstojne reprezentovať šport v meste….

Cenu Basketlandu „You are the future” materiálnu a produktovú podporu, určenú pre vybraných najperspektívnejších mladých hráčov, v rámci programu podpory talentovaných mladých basketbalistov a basketbalistiek získali Lucia Bednárová (Gymnázium Alejová), Tamara Juhászová (ZŠ sv. Gorazda), Tomáš Hajduk (ZŠ Dneperská), Cyril Gallik (ZŠ Levoča). Gratulujeme a tešíme sa na ich účasť na Basketland campe 2019”, vyjadril sa hlavný organizátor Radko Dvorščák.

Najbližší program MBL Košice:

  • Nedeľa 5.5.2019 Minibasketbalová liga Košice V. ročník, VII. kolo, ročníky narodenia 2009 a ml.,  predbežne  Angels Aréna Košice  a v prípade potreby na základe počtu prihlásených družstiev ďalšia telocvičňa
  • Nedeľa 12.5.2019 Minibasketbalová liga Košice V. ročník, VIII. kolo, ročníky narodenia 2007 a ml., predbežne  Angels Aréna Košice  a v prípade potreby na základe počtu prihlásených družstiev ďalšia telocvičňa

Fotografie zo zápasov v spolupráci s Radkom Dvorščákom nájdete TU

Rozpis zápasov VI. kola nájdete TU

Informácie z predchádzajúcich kôl nájdete TU

Publikované: 15.4.2019 Autor: Radko Dvorščák