[fusion_builder_container hundred_percent="no" equal_height_columns="no" menu_anchor="" hide_on_mobile="small-visibility,medium-visibility,large-visibility" class="" id="" background_color="" background_image="" background_position="center center" background_repeat="no-repeat" fade="no" background_parallax="none" enable_mobile="no" parallax_speed="0.3" video_mp4="" video_webm="" video_ogv="" video_url="" video_aspect_ratio="16:9" video_loop="yes" video_mute="yes" video_preview_image="" border_size="" border_color="" border_style="solid" margin_top="" margin_bottom="" padding_top="" padding_right="" padding_bottom="" padding_left=""][fusion_builder_row][fusion_builder_column type="1_1" layout="1_1" spacing="" center_content="no" hover_type="none" link="" min_height="" hide_on_mobile="small-visibility,medium-visibility,large-visibility" class="" id="" background_color="" background_image="" background_position="left top" background_repeat="no-repeat" border_size="0" border_color="" border_style="solid" border_position="all" padding="" dimension_margin="" animation_type="" animation_direction="left" animation_speed="0.3" animation_offset="" last="no"][fusion_text]

Praha, 1. 12. 2018 Majstri Slovenska v rally 2018 dokazujú svoje majstrovstvo. Na prestížnom podujatí TipCars Pražský Rallysprint, ktorý sa konal 1.12.2018 v Prahe na Strahove, vyhrala v silnej medzinárodnej konkurencii slovenská posádka Martin Koči – Radovan Mozner ml., jazdiaci za tím ŠKODA Slovakia Motorsport na vozidle Škoda Fabia R5 a tým úspešne ukončila sezónu 2018. Z 55 posádok  prišli za nimi do cieľa jazdci Jozef Béreš ml. a Roman Odložilík.

Pražské podujatie má dlhoročnú tradíciu. Už 24 rokov sa v predvianočnom termíne schádzajú do Prahy závodné špeciály nielen z celej Českej republiky, ale aj zo Slovenska, Poľska, Nemecka a ďalších krajín. TipCars Pražský Rallysprint je rozlúčka so sezónou automobilových súťaží v Čechách. Podujatie patrilo určite k tým najlepšie obsadeným v celej histórii. Veď súťažili také mená ako Lukyanuk, Pech, Grzyb a ďalší rýchli jazdci s vozidlami kategórie R5 a navyše boli nasadené aj veľmi výkonné autá v kategórii WRC.

Martin sa postupne rozbiehal, lebo od Rally Košice nesedel v súťažnom aute. Pre zaujímavosť počas celých pretekov mal „obuté“ pneumatiky z prvého štartu na Rally Monte Carlo v roku 2015, pri jeho premiere s vozidlom kategórie WRC2. Podmienky na trati boli veľmi náročné a niektoré  posádky odstúpili z rôznych príčin. Posledné dve rýchlostné skúšky sa išli v opačnom smere oproti dvom predchádzajúcim a v oboch dali o sebe vedieť Martin Koči a Radovan Mozner ml., úradujúcí majstri Slovenska. Už boli rozjazdení, verili si a zatiahli natoľko, že oba prejazdy vyhrali. Tým poskočili o štyri priečky a z piateho miesta pred posledným prejazdom sa dostali na prvé miesto o deväť desatín sekundy pred Jožka Béreša ml. Taký záver asi len málokto čakal, pretože k víťazstvu sa prepracovali vlastne až z desiatej priečky (po 3. RS) a tým dokázali svoje jazdecké umenie. „Som veľmi šťastný, lebo krajšie ukončenie sezóny som si ani nevedel predstaviť. Je to najlepšie poďakovanie celému tímu, našim partnerom a fanúšikom, “ s nadšením povedal jazdec Martin Koči.

Celá súťaž sa išla na mokrom asfalte, až na pár úsekov pred štadiónom, kde na kockách zostala vrstva čerstvo napadaného snehu a bolo vidieť, ako  pneumatiky bez hrotov na  snehu prakticky vôbec nefungujú. Avšak šmykov a najrôznejších jazdeckých kreácií si diváci užili dosť.

.Koči – Mozner

Škoda Fabia R5

00:29:05.2

2.Béreš J. – Šintal

Ford Fiesta R5

+00.9

3.Odložilík – Tureček

+Škoda Fabia R5

+3.8

4.Bisaha – Dvořák

Hyundai i20 R5

+4,6

5.Štajf – Janeček

Volkswagen Polo Gti R5

+ 6,1

6.Trojan – Zázvorka

Škoda Fabia R5

+14,9

8.Peták – Benešová

Ford Focus WRC

+22,3

9.Grzyb – Poradzisz

Škoda Fabia R5

+29,9

10.Pokorný – Lasevič

Škoda Fabia R5

+38,0

[/fusion_text][fusion_gallery image_ids="4192,4191,4190" layout="" picture_size="" columns="" column_spacing="10" hover_type="" lightbox="" lightbox_content="" hide_on_mobile="small-visibility,medium-visibility,large-visibility" class="" id="" /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

GIVE A REPLY